Ameerika laulja ja kitarristi Eddie Cochrani 85. sünniaastapäev
Üks varajase rokenrolli ikooniline muusik, Ameerika laulja ja kitarrist Eddie Cochran sündis 85 aastat tagasi, 3. septembril 1938 Albert Leas Minnesotas. See muusik järgis valgele orienteeritud rokenrolli ja kantri sünteesi nimega rockabilly.Tal oli suur mõju ka rockabilly kergema versiooni väljatöötamisele, mis 1950. ja 1960. aastate vahetusel arenes välja twistiks ja Beach Boysi inspireeritud rannarokiks.
Nagu paljud viiekümnendate ikoonilised tegelased, jäi Eddie Cochran igavesti nooreks – hukkus ta ju 23-aastaselt Ühendkuningriigis autoõnnetuses. Temas ei olnud alistamatu Elvise seksuaalset agressiivsust, kuid Eddie kitarrioskus hämmastas ja inspireeris tema kaasaegseid.Oma lühikese karjääri jooksul lõi ta hämmastava hulga materjali ja Gretschi kitarri tunnusheli. Tal oli hämmastav instinkt teismeliste muusikaliste vajaduste suhtes, tänu millele sai 19-aastane muusik oma esimese hiti 1957. aastal singliga "Sittin' in the Balcony". Paradoksaalselt on Cochran Ühendkuningriigis alati populaarsem olnud kui USA-s.
Sündides oli muusiku nimi Edward Raymond Cochran. 50ndate alguses kolis tema pere Los Angelese eeslinnadesse. 1954. aastal jättis Eddie kooli pooleli ja liitus oma nimekaimu, kantrilaulja Hanki seltskonnaga.Kuigi nende vahel polnud perekondlikke sidemeid, hakkas duo esinema Cochran Brothersina.On uudishimulik, et enamik tema laule avaldati pärast tema surma.
Uudised